persbericht 

‘Afscheid’ nu verkrijgbaar via iTunes. Dit is de link: http://bit.ly/ICQ0pY

Sinds 2003 bewegen De Dansende Dichters met verve langs theaters, festivals, scholen en poetryslams. Uit hun voorstelling Anatomische Liedjes nam Gerrit Komrij Ewout Eggink’s gedicht ‘Victorie Victorie’ op in zijn Komrij’s Nederlandse Poëzie (2004) en met hun muziek drongen zij door tot de singer-songwriter regiofinale van de Grote Prijs van Nederland 2003. Op 17 april 2004 presenteerden ze hun eerste CD met de gelijknamige titel, Anatomische Liedjes. Ook verkrijgbaar via iTunes.

De Dansende Dichters bestaan uit David Rous en Ewout Eggink. Zij spelen en maken Anatomische Liedjes. Twee stemmen, piano, gitaar, prachtige liedjes, authentieke gedichten en wonderbaarlijke dansjes. In een verrassende voorstelling vol humor en grimmigheid onthullen De Dansende Dichters na nauwkeurige incisie de verborgen kamers van het hart, waar alledaagse dilemma’s liggen opgestapeld tussen balen zijdezachte liefde en gebroken flessen hoop. De onverwachte mix van poëzie en muziek levert een voorstelling op waarin rust en diepgang heupwiegend overgaan in liedjes die recht uit het hart worden gezongen.

Met hoedoplichtende groettekens, Ewout Eggink 0629057899 of email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Website: www.viadellarte.nl Check actuele berichten op Facebook: http://www.facebook.com/pages/De-Dansende-Dichters/417141383145

Wie is David Rous: Als zoon van een violist begon hij op zijn vijfde zelf te oefenen op viool, piano en gitaar. Daarnaast kreeg de literatuur hem vroeg in haar greep. Hij studeerde geschiedenis, een jaar toneelschool Maastricht en eindigde met een titel in de Engelse letterkunde. Gedurende deze jaren speelde hij in de bands Dialog en Subreal en acteerde in verschillende muziektheaterproducties. Momenteel doceert hij in het Nijmeegse voortgezet onderwijs en schrijft liedjes en gedichten.

Wie is Ewout Eggink: Maakte, begin jaren tachtig, deel uit van het muziektheatergezelschap Dynastie van Oer. Publiceerde in 1997 de gedichtenbundel Uitgehongerd Document. Schrijft al jaren liedjes. Regisseerde bij Theatergroep Troost in Amsterdam bewerkingen van eigen hand van o.a. MAC naar Macbeth van Shakespeare (2004) Samen met Eveline Hesp leidde hij van maart 2005 tot oktober 2012 de Amsterdamse theatereenheid : La Pralinette de Papa Nugue, tjettergruppe. Regisseerde bij LPDPN, Met de Helm op en LOBBY I. Speelde in 2006-2007 in Suver Nuver’s Triple Bill-Liefde. Regisseert ook freelance oa: Geeraerdt van Velsen van P.C.Hooft bij Stichting Kwast (2009) theaterduo Vilt in Rauwe Sprookjes (2010) LEER (naar King Lear) bij Troost (2015) Kers (naar De Kersentuin van Tsjechov) bij TG Venster (2016). Werkt nu aan Valerius (maart 2017) Schrijft samen met Thijs van Aken het kinderboek 'De Avonturen van Knetter en Spetter (2017). Is een veelgevraagd stemacteur.